SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.96 issue1Validation and application of the colorimetric method of phosphates in sugarcane and sweet sorghum juiceDescription for the registration of the new variety of chickpea TUC G-470 developed by the Estación Experimental Agroindustrial Obispo Colombres (EEAOC) author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

  • Have no cited articlesCited by SciELO

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Revista industrial y agrícola de Tucumán

On-line version ISSN 1851-3018

Abstract

DIEZ, Oscar A.; RUSSO, Marcos N.; SALAZAR, Romina A.  and  RUIZ, R. Marcelo. Producción simultánea de azúcar y alcohol: optimización energética incluyendo concentración de vinaza. Rev. ind. agric. Tucumán [online]. 2019, vol.96, n.1, pp.35-41. ISSN 1851-3018.

A partir del análisis comparativo de diferentes escenarios en la producción simultanea de azúcar y alcohol, donde la totalidad de la vinaza producida es concentrada a 35ºBrix, la optimización energética pudo ser factible al resolverse la composición del mosto fermentado mediante una mezcla de jugo tratado, melado y miel final, logrando en esta última la máxima concentración de sólidos no azúcares y una baja pureza. El aporte de azúcares faltantes se realizó con las otras corrientes mencionadas, de manera tal de minimizar la dilución para lograr un mosto capaz de producir el producto previsto con la máxima concentración de alcohol posible.

Keywords : azúcar y alcohol de caña; optimización energética.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License