SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
 número56La redacción científica: herramienta para el estudiante de pregradoResiduos electrónicos: análisis de las implicaciones socioambientales y alternativas frente al metabolismo urbano índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Ciencia, docencia y tecnología

versión On-line ISSN 1851-1716

Resumen

JENKO, Carolina et al. Adición de taninos a dietas de rumiantes y su efecto sobre la calidad y rendimiento de la carne. Cienc. docencia tecnol. [online]. 2018, n.56, pp.224-241. ISSN 1851-1716.

The aim of the present work was to review the literature concerning the use of tannins in diets of ruminants and their incidence on parameters of meat quality and yield. Tannins are a group of phenolic compounds that play a fundamental role, although controversial, in animal digestion and performance. In addition they could affect product quality. The articles reveal the existence of numerous studies that evaluate the effects of the incorporation of tannins in the diet of small ruminants, oriented mainly to sheep productive response. Although there is information about its effect on cattle performance, there are not enough records related to its influence on physical and chemical parameters related with meat quality traits.

Palabras clave : Phenolic compounds; Meat quality; Animal response.

        · resumen en Español | Portugués     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons