SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.42 número2Aislamientos de Escherichia coli de origen porcino resistentes a antimicrobianos de importancia crítica para la salud públicaParámetros seminales y hematológicos en gatos domésticos inmunocastrados mediante una vacuna contra GnRH. Resultados preliminares índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Analecta veterinaria

versión On-line ISSN 1514-2590

Resumen

LAMPERT, Damián Alberto; LEOTTA, Gerardo Anibal  y  PORRO, Silvia. Un análisis documental sobre el abordaje de las enfermedades transmitidas por alimentos en carreras científico-tecnológicas: los casos de Medicina Veterinaria e Ingeniería en Alimentos. Analecta vet. [online]. 2022, vol.42, n.2, e068. ISSN 1514-2590.  http://dx.doi.org/https://doi.org/10.24215/15142590e068.

A documentary analysis of minimum contents and study programs of the Veterinary Medicine (National University of La Plata) and Food Engineering (National University of Quilmes) careers related to foodborne diseases (FD) is presented. The objective of this work was to determine how FD are approached from different health points of view at higher educational levels, by using a qualitative exploratory methodology. In both careers, it was observed that the study of FD includes chemical, physical and biological contaminants. However, Veterinary Medicine has an approach that corresponds to a medical career profile, that is, clinical-epidemiological, while Food Engineering has an industrial approach.

Palabras clave : scientific-technological careers; curriculum; foodborne disease; health approaches.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )